2020-01-13

OTP technikai elemzés


Megtorpant az OTP emelkedése

ÓRÁS

Visszatért 15000 fölé az OTP árfolyama csütörtökön, a korábban letört emelkedő trendvonal azonban ellenállásnak bizonyult, amikor pénteken tovább erősödött volna a papír. Lefordulva az akadálytól zárt vissza a lélektani értékre az árfolyam, alá visszatérve pedig a 14600 forintos lokális aljat is újra érinthetjük, vagy akár alá is mehetünk. Amennyiben 15000 fölött sikerül maradni, úgy támadható ismét a korábbi, már ellenállást jelentő trend.

Támasz: 15000; 14600

Ellenállás: 15250 (trend); 15600

NAPI

Réssel tért vissza 15000 fölé a bankpapír, megerősítve a megelőző ölelő gyertyaalakzatot, pénteken azonban nem tudott folytatódni az emelkedés. Az órás grafikonon is látott, korábban letört trendvonal megállította a lendületet és lefordult róla a papír. A forgalom maradt alacsony, egyelőre csak a trend letörése hozott ebben az évben érdemi forgalmat. 15000 alá visszatérve fordulhatunk az ellenállást jelentő trendvonaltól, amivel a lokális alj lehet tesztelhető, és a hamarosan ide érkező 50 napos mozgóátlag is. Az indikátorok nem tudtak tartósan bullish jelzésbe fordulni, a pénteki gyertya és a trend korábbi letörése alapján pedig lehetséges, hogy érkezik újabb gyengülő hullám a folytatásban.

Támasz: 15000; 14600

Ellenállás: 15250; 15600

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.