2019-10-09

OTP technikai elemzés


Napi

ÓRÁS

A rövidtávú, szűkebb sáv közepéig tudott erősödni az OTP árfolyama 12400-tól, de az 50-es és 200-as mozgóátlagoknál elfogyott a lendület, nem tudott újra 12800 forinthoz kapaszkodni a papír. 12400 jelent támaszt, letörésével lenne újra célba vehető a 12000 forintos lélektani szint. Az alacsonyabb csúcsból látott lefelé fordulós első körben nem biztató, így könnyen lehet, hogy a szerdai kereskedésben nyomás kerül a 12400-as szintre.

Támasz: 12400; 12000

NAPI

Nem tudott messzire emelkedni az 50 napos mozgóátlagtól a bankpapír, kedden pedig már újra piros gyertyát kaptunk, amivel karnyújtásnyira került a 12400-as támasz és az itt húzódó mozgóátlag. Egy újabb alacsonyabb csúcs érkezett, ami lefelé mutat, elképzelhető további gyengülés a szélesebb sávban 12000 irányába. 12400 alatt még a 200 napos mozgóátlag jelenthet útközben támaszt 12200 forintnál, komolyabb bearish jelzésekkel a 12000-es zóna alatt kell számolnunk.

Támasz: 12400 (MA 50); 12200 (MA 200)

Ellenállás: 12800-13000

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.