2019-10-03

OTP technikai elemzés


Napi

ÓRÁS

Gyenge napot zárt az OTP is szerdán, a nap elején a 200-as mozgóátlag alá szorult, majd ettől lefelé elszakadva érkezett meg újra a 12400-nál található támaszához. Ez egy dupla csúcsnak a nyakvonala, a későbbi letörés belőle kijelölné az utat a 12000 forintos lélektani értékig. A felállás rövidtávon hasonló a többi blue chiphez, így az OTP is támasztól, erősen túladott RSI jelzés mellett indítja a csütörtöki kereskedést. Ahogy a többi papír esetében, itt is elmondható, hogy bár napon belül elképzelhető az eladói nyomás időszakos felengedése, ha összességében nem sikerül újra eltávolodni a 12400-as értéktől, akkor valószínű forgatókönyvvé válik a támasz elesése és a 12000-es szinthez történő visszatérés.

Támasz: 12400; 12000

Ellenállás: 12800-13000

NAPI

Az 50 napos mozgóátlaghoz és az alsó Bollinger szalaghoz esett a bankpapír szerdán, a napi minimumra érkező zárás itt sem feltétlen jelent sok jót. A szűkülő Bollingerek közül megvan az esély a lefelé történő elmozdulásra, amivel a 12000-nél jelölt zóna érhető el ismét, a középtávú várakozások szempontjából ez lehet a következő kulcsszint az árfolyam számára. Útközben a 200 napos mozgóátlagot találjuk még 12200 forintnál, mint lehetséges mankó, de a napos grafikonon jelenleg a 12000-es zóna maradhat a meghatározó. Felfelé a sáv tetejét a 12800-as szint jelzi, bullish jelzések ennek a szignifikáns áttörésével érkeznének csak.

Támasz: 12400 (MA 50); 12000

Ellenállás: 12800; 13250

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.