2019-12-23

OTP technikai elemzés


Folytatódott az OTP konszolidációja

ÓRÁS

Alacsony forgalom mellett folytatódott az OTP konszolidációja a pénteki kereskedésben, az órás grafikonon az 50-es mozgóátlag alá szorult a papír. A 15200 forintos zárással így gyengülés lett a nap eredménye. 15000 forintnál a korrekció első hulláma által kialakított lokális alj támasz, ezt letörve lenne lehetősége mélyebbre korrigálni az árfolyamnak, 14800 forintnál találjuk a következő mankót a 200-as mozgóátlag kíséretében. A mindenkori csúcs célba vétele az 50-es mozgóátlag fölött lenne várható, erre az ellenállásra érdemes figyelni, ha erőt tud mutatni az ünnepek alatt a papír.

Támasz: 15000; 14800

Ellenállás: 15370 (MA 50); 15800

NAPI

Doji gyertya után gyengült a bankpapír árfolyama pénteken, a forgalom legnagyobb része a záró szakaszban érkezett, a rendes kereskedési időben nem övezte nagyobb izgalom az árfolyam alakulását. A doji után látott lefelé fordulás ismét az emelkedő trendvonalat helyezheti előtérbe, a 14800-as szinten találjuk ezt a támaszt. A trendvonal letörése nyitna komolyabb teret a gyengülés előtt. Amíg erre nem kerül sor, addig maradhat a bullish technikai kép a napos grafikonon.

Támasz: 14800; 14400

Ellenállás: 15800-15850

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.