2020-01-07

OTP technikai elemzés


Trendvonalát letörve korrigált az OTP

ÓRÁS

Megemelkedő forgalommal kezdett lendületes esésbe hétfőn az OTP árfolyama. A 15000 forintos lélektani szintnél található támaszt a reggeli kereskedésben nagy erővel törte le a papír, amivel elesett az emelkedő trendvonal és a 200-as mozgóátlag is. 15000 elesése a várakozásoknak megfelelően nagyobb teret nyitott ki lefelé, 14600 fölött tudott csak megtorpanni a gyengülés. A 14640 forintos zárásban benne van a további gyengülés lehetősége, a 14200-14400 forintos támaszzóna a következő fontosabb technikai tartomány lefelé. Az órás grafikonon az RSI mélyen túladott, ami a keddi kereskedés elején hozhat korrekció, de 15000 már ellenállás felfelé. A lélektani érték fölé visszatérve javulnának a kilátások.

Támasz: 14400; 14200

Ellenállás: 15000; 15600

NAPI

Vaskos piros marubozu gyertyával gyengült a bankpapír, letörve emelkedő trendvonalát. Az 50 napos mozgóátlag 14400 forintnál várja támaszként az árfolyamot. A trend megtörése érdemi negatív jelzés az órás grafikonon, a támaszokhoz érve lehet érdemes a vételi jelzéseket figyelni a folytatásban, de egyelőre lefelé mutatnak a rövidtávú kilátások. A 14200-14400 forintos támaszzónánál próbálhatja először megvetni a lábát a papír, ezt a szintet letörve 13600 forintig nyílna ki tér a gyengülés előtt.

Támasz: 14400 (MA 50); 13600

Ellenállás: 15000; 15800

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.