2019-12-30

OTP technikai elemzés


Alacsony forgalom mellett tartotta szintjét az OTP

ÓRÁS

Nagyobb izgalmak nélkül zajlott az OTP kereskedése is a karácsony előtti utolsó kereskedési napon. A papír az órás grafikonon egyelőre próbálkozik kibújni az 50-es mozgóátlag alól a mindenkori csúcstól látott konszolidációt követően. A 15400-as szint kisebb ellenállás rövidtávon, ezt meghaladva lehetne újra a csúcs irányába törni. Lefelé ugyanígy támasz 15000, a lélektani érték letörésével térnénk vissza a 14800-as szinten található kisebb bázishoz, ahol jelenleg a 200-as mozgóátlag is húzódik. Ez tehát még egy érdemi szint a papír számára, alatta nyílna ki további érdemi tér a gyengülés előtt. Egyelőre azonban szépen tartja magát az árfolyam, még nincs ok a 15000 alatti értékeket várni.

Támasz: 15000; 14800

Ellenállás: 15400; 15800

NAPI

Forgalom nélkül jött mérsékelt emelkedés a bankpapír árfolyamában, mindössze 3 százalékkal vagyunk lejjebb a mindenkor érintett legmagasabb értéknél. Az RSI tudott konszolidálódni az elmúlt kereskedési napok korrekciójának köszönhetően, így ha kitart a momentum, ami az 2-3 hónapban hajtotta az árfolyamot, akkor 2020 elején maradhat az emelkedés terítéken. Ebből a szempontból kiemelten fontos támasz az emelkedő trendvonal 14800 forintnál, ezt letörve sérülne a technikai kép a folytatásban.

Támasz: 15000; 14800

Ellenállás: 15800-15850

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.