2019-10-02

OTP technikai elemzés


Napi

ÓRÁS

Újra sikertelenül zárult az OTP kísérlete a 12800-as ellenállási zóna meghódítására, kedden lefelé fordult az akadálytól az árfolyam és zárt a napi minimum értékre 12580 forintnál. Rövidtávon ez egy dupla csúcs, aminek a nyakvonalát a 12400-as szint jelenti. Ez az érték egyébként is fontos támasz rövidtávon letörésével indulhatunk újra a 12000-es szint irányába. Ezzel szemben, ha nem kerül nyomás alá a 12400-as szint újra és ismételten magasabb aljból tudunk ráfordulni az ellenállásra, akkor továbbra is megmarad a potenciál a bullish folytatásra.

Támasz: 12400; 12000

Ellenállás: 12800; 13250

NAPI

A hétfői hanging man gyertyára jött tegnap megerősítés, alacsony forgalom mellett, de érdemben esett a bankpapír. A Bollinger szalagok szűkülésnek indultak, a közülük történő kimozdulás mutathatja majd az irányt a folytatásban. A technikai kép a napos grafikonon összességében nem mutat jelentős változást, továbbra is 12800 a mumus ellenállás, míg lefelé igazán bearish irányt a 12000-nél kijelölt zóna letörésével kapnánk.

Támasz: 12400 (MA 50); 12170 (MA 200)

Ellenállás: 12800; 13250

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.