2020-01-02

OTP technikai elemzés


Szűk sávban mozog az OTP

ÓRÁS

Nem hozott izgalmakat az év utolsó kereskedési napja az OTP árfolyamában, maradt a bő 200 forintos sávjában a papír. A 12430 forintos zárás a napi maximumot jelenti, ami pozitív, illetve sikerült az 50 napos mozgóátlag fölé is kerekedni hétfőn. A sávból fölfelé kimozdulva jöhet a mindenkori csúcs ismételt célba vétele 15800-nál, erre érdemes figyelni a folytatásban. Egy esetleges letörés a sávból a 15000 forintos lélektani támaszt helyezné nyomás alá. Egyelőre maradt az összességében pozitív technikai kép, a 14800-15000 forintos támaszzóna alatt változnának érdemben negatív irányba a kilátások.

Támasz: 15200 (sáv); 15000

Ellenállás: 15430 (sáv); 15800

NAPI

Mérsékelt emelkedéssel lépett feljebb a bankpapír a hétfői kereskedésben, továbbra sem kaptunk érdemi lefelé mutató jelzést a napos grafikonon. Ezen az időtávon az emelkedő trendvonal kiemelkedő támasz, ami fölött alapvetően megmaradhat a pozitív technikai kép. Egy újabb korrekciós hullám indulása esetén erre érdemes figyelni a 14800-15000-as zónában, hiszen a letörés mutatna mélyebb korrekció irányába. Amíg erre nem kerül sor, addig fókuszban maradhat a mindenkori csúcs 2020 elején.

Támasz: 15000; 14900 (trend)

Ellenállás: 15800-15880 (ATH)

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.