2020-01-09

OTP technikai elemzés


12600-nál állt meg az OTP korrekciója

ÓRÁS

Nem jött további gyengülés az OTP árfolyamában, 14600-tól tudott emelkedni szerdán a papír, egyelőre ezt a rövidtávú mankót nem törte le, így a korábban megfogalmazott 14200-14400-as szintet egyelőre sikerült elkerülni. A zárás 14800 fölé érkezett, ami szép teljesítmény, innen a 15000-es lélektani értéket is meg lehet próbálni átlépni. Ez hozna bullish jelzést rövidtávon, míg egy lefordulás az ellenállástól újabb korrekciós hullám indulhat.

Támasz: 14600; 14200

Ellenállás: 15000; 15400

NAPI

Alacsony forgalom mellett érkezett bullish ölelő gyertya a bankpapír grafikonján. Ez a pozitív folytatás lehetőségét hozza magával, megerősítés rá a 15000 fölé visszatérés jelentene. A trendvonal letörését követően komolyabb támasz nem került nyomás alá, az 50 napos mozgóátlag is érintetlen maradt 14400-nál. Ha nem sikerül a tegnapi bullish gyertya után 15000 fölé visszatérni, akkor még elképzelhető a támaszok tesztelése a későbbiekben, de ha visszatér a vételi momentum, akkor 15000 fölé visszatérve ismét csúcsait veheti célba a papír.

Támasz: 14400 (MA 50); 14000

Ellenállás: 15000; 15400

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.