2019-09-30

OTP technikai elemzés


Napi

ÓRÁS

Sikeresen fordult felfelé a 12400-as zónától az OTP árfolyama, ezzel kijelenthető, hogy az első érdemi támasz meg tudta tartani a papír korrekcióját. A hét végére ismét erős ellenállásnál az árfolyam, újra próbálkozhat a 12800-as zóna szignifikáns áttörésével. Ha ezúttal sikerül az akadály fölött maradni, akkor 13000 fölötti értékeket lehet célozni, beleértve a mindenkori csúcsot is 13250-nél. Az órás grafikon tehát összességében bullish maradt, egy újabb lefordulás helyezné ismét előtérbe a támaszokat.

Támasz: 12480 (MA 200); 12400

Ellenállás: 12800-12900

NAPI

Erős teljesítményt nyújtott a két alsó kanócos gyertya után a bankpapír, gond nélkül tudott fordulni a 12400-as szintnél található 50 napos mozgóátlagról. A magasabb aljból érkező újabb kitörési kísérletnek lehet esélye arra, hogy szignifikáns kitörést eredményezzen, ehhez várhatóan érdemi forgalomra is szükség lesz. Rövidtávon negatív irányba az 50 napos mozgóátlag alatt fordulna a kép, ezzel lehet a 12000-es szint felé gyengülni. Egyelőre azonban a 12800-as ellenállási szintre érdemes figyelni.

Támasz: 12440 (MA 50); 12160 (MA 200)

Ellenállás: 12800; 13250

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.