2020-01-06

OTP technikai elemzés


Mérsékelt gyengülés az OTP-nél

ÓRÁS

Nem tudott megerősödni a pénteki kereskedésben az OTP árfolyama, a sávba látott visszatérés után érdemi mozgás nélkül csorgott vissza az 50 napos mozgóátlag alá. A forgalom mérsékelt szinteken maradt, nem volt irány a papír kereskedésében. Fontos támaszt továbbra sem teszteltünk, így érdemben negatív irányba nem fordult a technikai kép. A korábbi szűk sávból lefelé folytatva lehetne megérkezni a 15000 forintos lélektani szintet, ami az első jelentősebb mankó gyengülés esetén. Amíg ez az érték nem sérül, addig összességében nincs ok az aggodalomra, január első teljes hetében ezért érdemes figyelni a támaszra.

Támasz: 15200; 15000

Ellenállás: 15600; 15800

NAPI

Hosszú felső kanócos doji gyertyára érkezett mérsékelt gyengülés pénteken a bankpapír grafikonján. Rövidtávon a technikai képben benne van az emelkedő trendvonal tesztelése 15000 forintnál, erre érdemes figyelni, ha hétfőn is gyengüléssel indít az árfolyam. A 15000-es szint kiemelt, letörésével indulhat mélyebb korrekció, további 5-600 forintos tér nyílna ki lefelé a trend letörésével. Egyelőre az indikátorok sem mutatnak bullish irányt, összességében jelenleg inkább a további konszolidáció, korrekció felé mutat a technikai kép.

Támasz: 15000 (trend); 14400

Ellenállás: 15800-15880

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.