2020-01-08

OTP technikai elemzés


Hétfői esését konszolidálta az OTP

ÓRÁS

A várakozásoknak megfelelően konszolidáció következett rövidtávon az OTP grafikonján, a hétfői erőteljes esés után tartott pihenőt a bankpapír. 14800 már akadály volt a keddi kereskedésben, nem sikerült fölé emelkedve érdemi korrekciót bemutatni. Az órás grafikon technikai képében benne van a további gyengülés a 14200-14400 forintos zónába, ezen a 15000 forintos lélektani szint fölé történő visszatérés változtatna. Egyelőre tehát lefelé mutatnak a kilátások, még mélyülhet a korrekció a folytatásban.

Támasz: 14400; 14200

Ellenállás: 14800; 15000

NAPI

Mérséklődő forgalom mellett torpant meg a bankpapír esése, érdemi vételi erő azonban nem jelent meg a hétfői esés után a grafikonon. A rövidtávú konszolidáció keretében egyelőre nem láttunk gyors fordulós jelzést, a folytatásban még várható az 50 napos mozgóátlag tesztelése 14400 forintnál. EZ a következő támaszzóna, ami megállíthatja a korrekciót, ez alatt egészen 13600 forintig is kinyílna a tér a gyengülés előtt. Ellenállást 15000-nél találunk, a lélektani érték fölött mozdulnának pozitív irányba a rövidtávú kilátások.

Támasz: 14400 (MA 50); 13600

Ellenállás: 15000; 15800

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.