2020-01-03

OTP technikai elemzés


Napon belül veszett el az OTP lendülete

ÓRÁS

Fölfelé lépett ki szűk sávjából az OTP árfolyama 2020 első kereskedési napján. Ennek következtében 15600 fölé sikerült kapaszkodni a nap első felében, de az elért pluszokat nem sikerült megtartani. 15600-tól visszafordulva jött vissza a sáv felső részébe a papír és zárt 15390 forintnál. Az 50-es mozgóátlag ezzel nem sérült, ennek a mankónak az elesése mutathat mélyebb támaszok felé. Amennyiben erre a folytatásban sem kerül sor, úgy ismét lehet próbálkozni a mozgóátlagoktól történő elemelkedéssel.

Támasz: 15340 (MA 50); 15200

Ellenállás: 15630; 115800

NAPI

Minimális emelkedéssel zárult a bankpapír kereskedése csütörtökön, mérsékelt forgalom mellett kaptunk egy doji gyertyát a nap végére. Ez a gyertya nem éppen bullish jelzés rövidtávon, a hosszú felső kanóc jelölhet erőtlenséget. Ha kapunk megerősítést a gyertyára, akkor benne van a grafikonban az emelkedő trendvonal tesztelése 15000 forintnál. Érdemi negatív jelzést azonban csak ennek a támasznak a letörésével kapnánk a folytatásra.

Támasz: 15000 (trend); 14800

Ellenállás: 15800-15880

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.