2019-10-07

OTP technikai elemzés


Napi

ÓRÁS

Harmadszor is el tudott emelkedni a 12400 forintos szintjétől az OTP, továbbra is elkerülve a rövidtávú tartományból érkező letörést. Egyelőre meghatározó maradt az egy hónapja releváns 400 forintos sáv, az ebből érkező kimozdulás mutathatja majd az irányt a folytatásra. Az 50-es és 200-as mozgóátlagok 12600-nál jelenthetnek az órás grafikonon akadályt, itt akadt el pénteken a papír emelkedése. Ha innen egy alacsonyabb csúccsal ismét 12400-ra esünk, akkor az összességében lefelé mutató jelzés lenne, de 12000 irányába csak a sávból történő letöréssel nyílna meg az út.

Támasz: 12400; 12000

Ellenállás: 12800-13000

NAPI

Továbbra is elmondható, hogy tartja magát az OTP lokális csúcsai közelében, a blue chipek közül ez a papír rendelkezik a legerősebb technikai képpel. Az 50 napos mozgóátlag rövid időn belül másodszor is megtartotta az árfolyamot, egyelőre a kritikus szintektől így távol maradtunk. Felfelé nem könnyű az út továbbra sem, 12800-nál továbbra is masszív az ellenállás, jelentős vételi erőre lenne szükség ahhoz, hogy sikerüljön átlépni ezt az akadályt, és megcélozható legyen a mindenkori tető 13200 fölött. Az 50 napos mozgóátlag alatt bő 200 forinttal találjuk a 200 napos mozgóátlagot is (12180), ami még mankó a fontos 12000 forintos zóna előtt. Igazán negatív technikai képet az utóbbi letörésével kapnánk csak a folytatásban.

Támasz: 12400 (MA 50); 12180 (MA 200)
Ellenállás: 12800-1300

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.