2020-01-13

BUX technikai elemzés


Trendvonala fölött maradt a BUX

ÓRÁS

Nem tudott visszatérni az elmúlt héten a korrekció után látott felállást követően 46000 ponthoz a BUX árfolyama, a pénteki kereskedésben visszahúzódott a szint közeléből az index. Az 50-es és 200-as mozgóátlagok alá visszatérve kerülne ismét hangsúly a támaszokra, de ha a 45000-45400-as sávban újra meg tud erősödni az árfolyam, akkor innen fordulva még célba vehető a 46000-es szint.

Támasz: 45120 (MA 50, MA 200); 44400

Ellenállás: 46000; 46476 (ATH)

NAPI

Sérült az elmúlt héten a hazai index emelkedő trendje, de megerősítésre nem került a letörés, szerdán már visszazárt a trendvonal fölé az árfolyam. A pénteki megtorpanás alacsony forgalom mellett nyitva hagyta a folytatást. A trendvonal, majd 44400 kritikus támaszok lefelé, ezek letörése mutatna 43000 irányába. Egyelőre azonban erre nem kaptunk egyértelmű jelzést, a visszatesztben tartottak a támaszok. Ha az alacsonyabb csúcsból visszatérnénk ezekhez a szintekhez, akkor benne van a pakliban a letörés mélyebb értékekhez.

Támasz: 45000 (trend); 44400

Ellenállás: 46000; 46476 (ATH)

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.