2020-01-03

BUX technikai elemzés


Új mindenkori csúcsra ért a BUX

ÓRÁS

Távolodott a 46000 pontos lélektani szinttől a BUX árfolyama a csütörtöki kereskedés elején, új mindenkori csúcsra emelkedett napon belül, de a záróérték is új csúcsot jelöl. Napközben láttunk egy visszafelé fordulást, amit azonban a korábbi csúcs egyelőre megtartott, nem jött vissza a korábbi lokális csúcs alá az árfolyam. Egyelőre töretlen az elmúlt egy hónap emelkedő trendje, ennek sérülése esetén gyengülhetne az erős technikai kép a folytatásban.

Támasz: 46000 (trend); 44800

Ellenállás: 46476 (ATH)

NAPI

Mérsékelt emelkedéssel indította az évet a hazai index, egyelőre kitart a meredek emelkedő, ami decemberben indult a 43000 pontos támaszról. Egyelőre érdemi jelzést nem kaptunk a lefordulásra, így továbbra sem tűnik úgy, hogy elfogyott az index lendülete. 46000 már mérsékelt erejű támasz, alá visszatérve lenne kétségbe vonható a rövidtávon érkező további erősödés. Egy lefelé fordulás esetén 45000-nél és 44400-nál találunk támaszokat, míg emelkedés esetén a Bollinger szalagok keretei között törhet új mindenkori csúcs felé az árfolyam.

Támasz: 46000; 45000

Ellenállás: 46476 (ATH)

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.