2019-10-03

BUX technikai elemzés


Napi

ÓRÁS

Megállás nélkül vitte át a 40000 pontos lélektani szintet a BUX árfolyama, tette mindezt jelentős, 14 milliárdos forgalom mellett. Egészen 39416 pontig esett a nap végére az index, ezzel újra kritikus támaszszinteket közelít. Nyár végén a 39000 pontos támasz sérült ugyan, de nem került szignifikánsan letörésre. Ennek a bekövetkezése lenne erős negatív jelzés a folytatásra és nyitna ki jelentős teret a gyengülés számára. Az elmúlt két nap erőteljes eséséből rövidtávon elképzelhető korrekció a héten, amivel egyelőre tartható a 39000-39500-as zóna.

Támasz: 39000

Ellenállás: 40000

NAPI

Három masszív bearish gyertyával adta vissza a szeptemberi emelkedését jelentős részét a hazai index, újra szakadék szélére érkezve. A 39000-39500-as zóna szignifikáns elesésére nem került sor legutóbb, de egy letörés első körben legalább az egy évvel ezelőtt hátrahagyott sáv tetejéhez, 37500 ponthoz nyitna teret. A technikai kép összességében nem fest szépen, az indikátorok közül az MACD a szignál lefelé keresztezése után a középvonalhoz érkezett vissza, és az RSI is belépett a bearish zónát jelölő 40-es érték alá. Október elején így ismét az index kiemelt támaszaira kerülhet a hangsúly, ezekre érdemes figyelni rövidtávon.

Támasz: 39000-39500

Ellenállás: 40300 (MA 50); 40800 (MA 200)

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.