2020-01-02

BUX technikai elemzés


Mindenkori csúcsába kapaszkodik a BUX

ÓRÁS

Tapadt mindenkori csúcsához a BUX árfolyama az év utolsó kereskedési napján, a 46082 pontos záró érték új mindenkori csúcsot is jelöl. Egyelőre tehát nem hajlandó érdemben lefordulni a csúcsértékektől az index, a 46000 pontos lélektani szinttől elemelkedve pedig tovább folytatódna az emelkedés a füles csésze alakzattal megcsinált konszolidáció. Lefordulás esetén az 50-es mozgóátlag alá visszatérés lenne az első kisebb bearish jelzés, ezzel lenne lehetőség ismét eltávolodni a 46000 pontos zónától.

Támasz: 45600 (MA 50); 45000

Ellenállás: 46000-46080

NAPI

Szépen tartja magát mindenkori csúcsán a hazai index, egyelőre a rövidtávú, meredek emelkedő trendvonal sem sérült. Az RSI a bullish zónában, de nem mutat túlvett jelzést, és egyelőre az MACD-nél sem érkezett negatív mozzanat. A napos grafikon technikai képe ezzel továbbra is kifejezetten pozitív, a trendvonal megerősített letörésével maradhatnánk a 46000 pontos zóna alatt.

Támasz: 45000; 44400

Ellenállás: 46000-46080

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.