2020-01-06

BUX technikai elemzés


Mindenkori csúcsánál kapaszkodik a BUX

ÓRÁS

Az 50-es mozgóátlag tartotta meg a BUX árfolyamát az elmúlt két kereskedési nap során látott lefelé csorgásban, egyelőre nem tért vissza a 46000 pontos szint alá az index. A technikai kép egyelőre jelentősen nem sérült még rövidtávon sem, 46000 és az 50-es mozgóátlag alatt jöhetne további gyengülés a folytatásban. További támaszokat 45400-nál és 45000-nél találunk, utóbbihoz érkezhet hamarosan a 200-as mozgóátlag, így ennek a mankónak lehet nagyobb jelentősége gyengülés esetén.

Támasz: 46000; 45400

Ellenállás: 46476 (ATH)

NAPI

Mérsékelt gyengüléssel zárta a két napos csonka hetet a hazai index árfolyama, de egyelőre tartja magát mindenkori csúcsánál. Látszik ékelődés a napos grafikonon, a meredek emelkedő trend alá visszatéréssel fordulhatnánk le a csúcs közeléből és jöhetne korrekció 45000 irányába. Az indikátorok még nem fordultak eladási jelzésbe, várható ez is a trendvonal letörésével érkezhetne meg. Az ékben az emelkedésre jelenleg mérsékelt tér áll rendelkezésre, az alakzatból fölfelé történő kitörésre lenne szükség ahhoz, hogy érdemi tér nyíljon meg az erősödés előtt.

Támasz: 46000; 45000

Ellenállás: 46476 (ATH)

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.