2019-12-30

BUX technikai elemzés


Mindenkori csúcsához tapad a BUX

ÓRÁS

Mindenkori csúcsánál várja az év utolsó kereskedési napját a BUX árfolyama, miután mérsékelt gyengülés után sikeresen tért vissza a 46000 pontos ellenálláshoz. Az órás grafikon bullish, egyelőre nem találunk lefelé mutató jelzést. A csúcson megformált füles csésze alakzatból kitörve lehetne tovább menetelni, újabb 1000 pontot vetítene előre a 46000-es szintnél található ellenállás meghaladása. Az indikátorok jelzései pozitívak, az első negatívum az órás grafikonon az 50-es mozgóátlag alá történő visszatérés lenne.

Támasz: 45500 (MA 50); 45000

Ellenállás: 46000

NAPI

Nem tágít a 46000 pontos szinttől a hazai index, záró érték tekintetében sikerült újabb csúcsot beállítania az árfolyamnak karácsony előtt. 46000 átlépésével azonban még lenne tér az emelkedésnek, ezt kísérelheti meg a 2019-es év utolsó kereskedési napján, majd 2020 elején az index. A technikai kép továbbra is erős, nincsenek érdemi lefelé mutató jelzések a grafikonon. Az RSI a bullish zónában tartózkodik a 44400-as zóna elhagyása óta, és egyelőre az MACD is töretlen momentumról árulkodik.

Támasz: 45000; 44400

Ellenállás: 46000; 48000

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.