2019-10-07

BUX technikai elemzés


Napi

ÓRÁS

39500 pontnál sikerült megkapaszkodnia a BUX árfolyamának az elmúlt hét második felében, innen próbálkozik újra a 40000-es szint fölé kerekedni. Ennek a kimenetele rövidtávra jó indikáció a szentimenttel kapcsolatban, egy lefordulás a lélektani érték közeléből újra nyomás alá helyezheti a támaszokat, 39500-nál, illetve 39000-nél. A várt korrekció egyelőre megvolt a túladott szintekről, az RSI vissza tudott térni a középvonalához, így ha kiújul az eladói nyomás, akkor az indikátor már nem akadálya a további gyengülésnek. A mozgóátlagok lefelé keresztezése sem kifejezetten biztató jelzés, összességében tehát a long beszállókkal érdemes lehet megvárni, míg érdemi erőt mutat az index. Ez első körben a 40000-es lélektani szint magabiztos átlépése lenne.

Támasz: 39500; 39000

Ellenállás: 40000; 41000

NAPI

Fordított kalapács gyertyára jött megerősítés pénteken a hazai indexnél, a fordulós gyertya után tudott korrigálni az árfolyam valamennyit a hét első felének jelentős eséséből. Újra a fontosabb mozgóátlagok alatt vagyunk, illetve az öt hónapos sáv aljánál. Továbbra is elmondható, hogy amíg nem érkezik innen szignifikáns letörés, addig a sáv a mérvadó, tehát a támasznál a vételi erő megerősödése várható és ezzel egy újabb kör felfelé. A sávon belül ellenállásként a mozgóátlagokra érdemes figyelni, 40000 fölött elsőként az 50 napos mozgóátlag található 40230 pontnál.

Támasz: 39500; 39000

Ellenállás: 40000; 40230 (MA 50)

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.