2020-01-07

BUX technikai elemzés


Megindult a BUX korrekciója

ÓRÁS

A vezető blue chipek esésével megindult a BUX korrekciója is a 46000 pontos szinttől, a hétfői esésben egészen 44658 pontig gyengült az árfolyam. Az RSI a folyamatos eladói nyomás miatt a túladott zónába érkezett, így rövidtávon benne van a grafikonban a korrekció lehetősége. A 44850-45000 pontos szint fölé visszatérve javulhatnának a rövidtávú kilátások, de ha nem tud érdemben talpra állni az árfolyam, akkor a 44000-es szint felé lehet folytatni a gyengülést.

Támasz: 44000-44100; 43600

Ellenállás: 44850-45000; 46000

NAPI

Masszív marubozu gyertyával esett a hazai index hétfőn, több mint 3 százalékos gyengüléssel zárva a kereskedést. A 43000-44400 pontos zónában több támaszt is találunk, ahol lehetősége lesz megvetni a lábát az árfolyamnak, amennyiben folytatódik az esés. A hétfői gyertya alapján egyelőre prognosztizálható további esés, 44400 jelent mérsékelt erejű támaszt először., ezt követően lenne célba vehető az 50 napos mozgóátlag 44000 alatt.

Támasz: 44400; 43800 (MA 50)

Ellenállás: 46000; 46500

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.