2019-12-23

BUX technikai elemzés


Kicsit távolodott mindenkori csúcsától a BUX

ÓRÁS

Másodszor fordult vissza a 46000 forintos mindenkori csúcsról és lélektani ellenállásról a BUX árfolyama, 45600 ponthoz gyengült a pénteki kereskedésben. Az 50-es mozgóátlag az első mankó az órás grafikonon, ez alá érkezve jöhet szóba újra a 44850-nél található támasz. Ide érkezve már dupla tetőről beszélnénk, amiből letörve jöhetne további gyengülés. Ehhez az említett rövidtávú támaszok letörésére lenne szükség, de ha ezek elmaradnak, akkor még lehet nyomást helyezni az ellenállásra a folytatásban.

Támasz: 45550 (MA 50); 44850

Ellenállás: 46000

NAPI

Gyorsan visszatért 46000 ponthoz a hazai index mérsékelt korrekciója után, de érdemi nyomást nem tudott helyezni a csúcsszintre. Helyette pénteken ismét megtorpanás jött, amiből lefelé fordulva kétséges maradhat a pozitív folytatás. A 45000-es szinten található támasz eleséséig azonban nem sérül a bullish technikai kép, sőt, a napos grafikonnak 44400 pontnál találjuk az első komolyabb támaszát. Érdemi negatív jelzések tehát nem jöttek eddig a charton, de a pénteki gyertya nem mutat rövidtávon az új mindenkori csúcs irányába.

Támasz: 45000; 44400

Ellenállás: 46000

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.