2020-01-07

DAX technikai elemzés


Szélesedő tartományban zajlik a DAX konszolidációja

ÓRÁS

A nagy őszi rally megtorpanása óta egyre szélesedő tartományban ugyan, de alapvetően oldalirányú kereskedés zajlik a DAX kereskedésében. A 13400 pontos ellenállási zóna egyelőre kifogott a papíron, ezt az akadályt nem sikerült meghaladnia az indexnek. Az év elején innen láttunk ismét lefordulást, a 13000 pontos lélektani zóna alá néztünk így be ismét, ahonnan azonban nagy lendülettel sikerült felállni. Ezzel tehát érdemi irány egyelőre nem alakult ki hosszabb távon. Ha kitart a hétfőn szerzett lendület, akkor újra megközelíthető lehet a 13400-as ellenállási zóna, további erősödés azonban csak ennek a megerősített átlépésével érkezhetne. Ez egyúttal a szélesedő háromszögből történő kimozdulást is elhozhatná majd.

Támasz: 13150; 12950

Ellenállás: 13400-13430

NAPI

November eleje óta alapvetően egy 400 pontos tartományra korlátozódik a német index kereskedése, az órás grafikonon is látott, egyre táguló alakzatban. Az 50 napos mozgóátlag sérült a hétfői kereskedésben, de letörése falsnak bizonyult, így egyelőre csak az mondható el a szélesedő oldalazásról, hogy a megelőző rally konszolidációja. Az említett mozgóátlag és a 13000 pontos zóna elesése mutatna gyengülés irányába a folytatásra, de amíg erre nem kerül sor, addig megvan a lehetőség az erőgyűjtés utáni további erősödésre, akár új mindenkori csúcsra is. Az előző csúcsot a 13600 pontos érték jelöli.

Támasz: 13150; 13000

Ellenállás: 13400; 13600

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított – személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.