Határidős kereskedés

Miért a Határidős kereskedelem?
A határidős kereskedelem forgalma jóval meghaladja az azonnali (prompt) piaci termékek forgalmát világszerte. A világpiaci trendekkel ellentétben a magyar értékpapírpiac sajátossága, hogy a Budapesti Értéktőzsde forgalmának túlnyomó részét a prompt piac adja. Társaságunk rendszerében elérhető a BÉT legnépszerűbb határidős terméke, a decemberi lejáratú BUX.
Mire jó a határidős kereskedelem?
A magyar határidős piacon a BUX részvényindex decemberi lejáratú határidős terméke vált elfogadottá a befektetők körében. A termék a BUX index értékét követi le, aminek alakulását a benne foglalt értékpapírok árfolyammozgása határoz meg, legnagyobb mértékben az OTP, MOL, Richter és a Magyar Telekom. Ennek megfelelően a magyar értékpapírpiac emelkedésére vagy csökkenésére számítva vehetünk vagy akár el is adhatunk a termékből.
Amit fontos tudni:
  • A termék megvételéhez vagy eladásához letét elkülönítése szükséges, amelynek mértékét a mindenkori kondíciós lista tartalmazza.
  • A kényszerértékesítési és figyelmeztetési szintekről a Kondíciós Lista „DERIVATÍV ÉRTÉKPAPÍR-PIACI FEDEZETI ÉRTÉKEK” bekezdése alatt tájékozódhat.
  • Határidős kereskedéshez nem kell mást tennie, mint elfogadni a bizományosi keretszerződést a Netboon kereskedési rendszerben a „Szerződések” menüpontban, a következő kereskedési napon pedig már adhat is megbízást.
Költségei/díjai
BUX index megbízások teljesítése 75 Ft/ kontraktus